Vásárok

Főoldal » Mit csináljak » Szabadidő és kikapcsolódás » Vásárok

HOL VANNAK VÁSÁROK LANZAROTÉN?

Lanzarote vulkanikus talaján, bármilyen hihetetlen is, mezőgazdasági termelés folyik. Több helyi lakos foglalkozik termeléssel mint azt gondolnánk. A szőlőtermelésről és a borászatról hallunk elsőként Lanzarote kapcsán, azonban érdemes felfedezni a helyi termelők termékeit áruló boltokat. Friss, helyben termesztett, ízletes krumplit, édesburgonyát, paradicsomot, epret, papayát, tököt és még sok mást szerezhetünk be.

Helyi zöldségek és gyümölcsök Lanzarotén

Helyi termékek, ajándékozásra alkalmas tárgyak, ételek, zeneszó, számos érdeklődő, alkudozás, szóval fergeteges vásári hangulat részesei lehetünk a sziget különböző városaiban megrendezett vásárokon. Bőrből készült termékek, kerámia, ékszerek, ruha, fonott kosarak, bor, kecske sajt, gyümölcs, zöldség, hosszú a termékek és tárgyak listája melyekhez kedvező áron juthatunk hozzá. Éttermek, bárok, falatozók ételeinek kóstolása kihagyhatatlan élményt nyújtanak.

La Villa de Teguise vásár

A legkedveltebb és legnagyobb a Teguise városában vasárnaponként megrendezett vásár.
Ugyanakkor itt inkább mütyűröket, kézzel készített helyi termékeket, táskát, parfümöt és hasonló szuveníreket lehet kapni, találunk egy-két ruhaboltot, aloe vera termékeket áruló boltot és helyben készített élelmiszereket áruló boltot is. Ezen kívül a kitelepített bódékban ehetünk egy hamburgert curry szósszal, churros-t vagy esetleg salchipapas-t.
A parkolás vasárnaponként, a vásárra irányuló nagy érdeklődés miatt, elkerített földterületeken történik és 1-2 eurót kell fizetni érte, mely egész napra szóló őrzött parkolást biztosít.
Érdemes reggel korán odaérni, hogy maradjon idő a város, a templom és esetleg a Santa Barbara vár megtekintésére is. A kirakodóvásár 14:oo körül ér véget, így mikor már mindent megtekintettünk a kis városkában, remek lehetőség nyílik arra hogy éhségünket csillapítsuk Villa de Teguise valamely pazar, helyi ízeket szolgáló éttermében.

Hol rendeznek vásárt Lanzarotén?

Arrecife

Szombatonként (10:00 – 14:00)

Helyi termelők kínálnak zöldséget, gyümölcsöt és sajtot a San Ginés templom melletti téren közel a Charco-hoz és a Calle Real-hoz.

Haría

Szombatonként (10:00 – 14:00)

Kézzel készített helyi mütyűrüket, szuveníreket vehetünk.

Mancha Blanca

Vasárnaponkent (10:00 – 14:00) 

Helyi termelők kínálnak zöldséget, gyümölcsöt és sajtot, mézet, gyümölcsturmixot a templom melletti téren.

Costa Teguise

Péntekenként (10:00 – 14:00)

Helyi kereskedők kínálnak zöldség, gyümölcsöt és az elmaradhatatlan szuvenír vásár itt is helyet kapott.

Playa Blanca

Szerdánként és szombatonként (10:00 – 14:00)

A La Marina kikötőben rendeznek kirakodóvásárt, helyi termékekkel és szuvenírekkel.

Puerto del Carmen

Péntekenként (10:00 – 14:00)

Szuvenír, napszemüveg, táska.