Playa Blanca

Főoldal » Látnivalók Lanzarotén » Települések » Playa Blanca

Playa Blanca azaz fehér strand. A hosszú finom homokos partszakasz, az öblök és a sétáló utca éttermeibárjai kellemes hangulatot és kikapcsolódást nyújtanak.

Playa Blanca szinte minden pontjáról látható Fuerteventura és Los Lobos szigete. Az esti órákban, a lemenő nap fényében is lenyűgöző látványt nyújtanak Lanzarote partjáról nézve.

A kikötő öbléből 3 társaság indít hajót FuerteventuráraFred OlsenNaviera Armas y Líneas Romero. Az első két társaság hajójáratán kocsival is lehet utazni, a menetidő körülbelül 25-30 perc. A Líneas Romero csak egy kissebb hajóval dolgozik, így ez csak személyszállításra alkalmas és menetidő is megnő közel 40-45 percre.

Playa Blanca kikötőjében (Marina Rubicon), a búvárcentrumban (RUBICON) is lehet jelentkezni az Európában egyedüli víz alatti múzeum „Museo Atlantico” megtekintésére. Sokakat ösztönöz ez a látnivaló a búvárkodás elsajátítására.

A kikötő folytatásaként, keletre vezető kikövezett tengerparti sétányon andalogva gyönyörködhetünk a kilátásban. Az út végén nagyszerű kilátás nyílik a Papagayo strandra. A Museo Atlantico, a víz alatti múzeum is ebben az öbölben a strandok előtti területen van. Itt áll a Castillo de Las Coloradas erőd, mely a kalóztámadások ellen védte az itt élőket.

A kikövezett sétány végén érdemes betérni a „The Hotel Volcan Lanzarote” épületébe. Az ötcsillagos szálloda egyedi megoldása új vizuális élményt nyújt a recepció és a hall kialakításának köszönhetően, mely egy vulkán belsejében található.
http://www.hotelvolcanlanzarote.com/en/

Mindemellett Playa Blancán minden szerdán és szombaton kis kirakodóvásárt rendeznek a Marina Rubicon kikötő melletti téren.

Ezen a településen kerül megrendezésre minden év márciusában a kecske- és sajt fesztivál is. A sajtfarmok bemutatkozása igazi gasztronómiai élmény az idelátogatóknak. Kecskesajtból készült specialitások, főző-show, kóstoló és élőzene színesíti a programot a szabadtéri rendezvényen. A sajt mellé fogyaszthatóak a finom Malvasia és egyéb Lanzarotén termelt borok.

Hol van Playa Blanca?