Costa Teguise

Főoldal » Látnivalók Lanzarotén » Települések » Costa Teguise

Tengerparti sétány, fehér homokos strandok (Jabillo, Las Cucharas), napfény, vízi park, akvárium és különböző vízi sportolási lehetőség feledteti a mindennapok kihívásait és jelent teljes körű kikapcsolódást Costa Teguisében. Hangulatos éttermek széles kínálatából választhatunk, hosszú sétákat tehetünk a pálmafákkal övezett utcákon és vásárolhatunk ezen a tengerparti településen.

Főbb látnivalók Costa Teguisén:

  • Aquapark: A élménypark Costa Teguise északi részén található. Puerto del Carmenből és Playa Blanca-ról a park külön buszával közelíthető meg. Csúszdák, úszómedence, napozóterasz, paintball, elektromos autók, kalandpark és még számos szórakoztató élményt kínál a park. Téli időszakban zárva tart, érdemes a honlapon ellenőrizni a nyitva tartást. Általában április elején nyitja kapuit a park. https://aquaparklanzarote.es/
  • Golf klub Costa Teguise, egy különleges pálya, az év minden napján: A Lanzarote keleti részén fekvő Costa Teguise Golf pályáit az angol tájépítész John Harris alkotta meg 1978-ban. Az egyedi tervezésű, 18 lyukú pálya egy régen kialudt vulkán oldalában húzódik, és vulkanikus lávaképződmények, kaktuszok és 3000 pálmafa díszíti. Az Atlanti-óceán látványa és a tökéletes időjárási körülmények akár az év minden napján játékra invitálnak. Kiváló körülmények várják a profi és a kezdő golfozni vágyókat egyaránt. A pálya típusa lehetővé teszi, hogy szinte minden ütőt használni lehessen, továbbá a játékstratégiák színes skálája alkalmazható. A Klub teljes körű szolgáltatást nyújt: golf kocsi, labdaszedő, ütőhordó, valamint kiváló oktatók állnak rendelkezésre.
    https://www.lanzarote-golf.com/
  • Meliá Salinas Hotel: A hotel egy oázis Costa Teguisében, melynek kertjét és medencéjét César Manrique tervezte. Egyedülálló hangulat, vízesés, hatalmas növényekkel beültetett átrium, mindez érdemes arra, hogy ha nem is itt szállunk meg, egy sétát tegyünk a szállodában és élvezzük ezt az egyedi környezetet. A Playa de los Charcos és a Playa de Las Cucharas között, az északkeleti parton található. A szálloda egyébként számos magas színvonalú szolgáltatást kínál az ott üdülőknek.

Hol van Costa Teguise?