Időjárás

Főoldal » Fedezd fel Lanzarotét » Időjárás

Lanzarote kiváltságos időjárásának köszönhetően egész évben kedvelt turisztikai célpont.

Milyen az időjárás Lanzarotén?

A Kanári szigetek legkeletibb és legészakibb területén helyezkedik el, közel Afrika partjaihoz.  Szubtrópusi, tengermelléki klíma jellemzi, mely tökéletes a szabadidős tevékenységek gyakorlásához.
A tenger átlag-hőmérséklete 18°C és 23°C körül mozog.
A levegő páratartalma magasabb, mint Magyarországon, de nincs afrikai fülledtség.
Természetesen a sziget különböző területein: a magasabb területeken, a sziget belsejében és a tengerparti területeken más-más hőérzetünk lesz. Így van ez az év különböző hónapjaiban is. Augusztus a legmelegebb hónap, ott tartózkodásunk idején elérte a 38 fokot a hőmérséklet, de a szél kellemesen enyhíti a hőséget. A téli hónapokban előfordul, hogy a széldzseki alá hosszú ujjú pulóver is szükséges.
Összességében kellemes idő van egész évben napsütéssel és kevés csapadékkal. A napsugárzás erős a szélnek köszönhetően csalóka érzetet kelt. Erős napvédő krém, napszemüveg, jól rögzíthető sapka, széldzseki kerüljön az utazótáskába.
A Szahara felől érkező homokvihar, a La Calima rövid idő alatt átfut a szigeten. Évente több alkalommal előfordul.

Mikor van turistaszezon Lanzarotén?

A sziget egész évben kellemes éghajlattal és eseményekkel várja a turistákat. A tavasztól őszig terjedő időszak tartozik inkább a főszezon időszakához, erre az időszakra érdemes jó előre foglalni a szállást és a programokat.