Az Olivine kő története

Főoldal » Blog » Az Olivine kő története

Kutakodtunk az Olivine kő keletkezésével kapcsolatosan és egy érdekes történetre derült fény:

Az egyik legenda az öreg kecskepásztor, Tomás, Olivina nevű unokájához kötődik, aki sötét, napégette bőrű, zöld szemű lány volt. A lány nyáron együtt volt nagypapájával, segített a ház körüli teendők elvégzésében és fejte a kecskét.

A kecskék legeltetése Tomás feladata volt. Minden reggel kivitte a kecskéket a hegyoldalra, azonban egy napon az erős napsugárzás miatt napszúrást kapott. Olivina ápolta, gyógyította őt.

Tomás nem engedte volna Olivinát egyedül legeltetni, de mivel beteg volt így nem volt más választása. Jó tanácsokkal látta el unokáját és mondta, hogy nagyon vigyázzon a kecskékre, nehogy bajuk essen. Amikor Olivina egyedül ment legeltetni ugyanazt az útvonalat követte, mint nagypapája. Egy szakaszon elkalandozott a figyelme, virágot gyűjtött a nagypapájának és kereste a leggazdagabb füves területet az állatok részére.

Amikor eljött az idő, hogy leereszkedjenek a hegyről és visszainduljanak, megszámolta a kecskéket és észrevette, hogy egy kecske hiányzik. Körülnézett és azonnal meg is pillantotta a kecsét, mely mozdulatlanul állt egy magas szikla tetején. Olivina megpróbált segíteni a kecskén, hogy ne essen be a mélybe, de az megriadt és lezuhant.

Olivina nagyon megijedt, de tudta, hogy a csordát tovább kell terelni, legeltetni. Amikor elérték a vízpartot a lány sírva fakadt és zöld könnycseppek hullottak a szeméből. Ezeket a zöld könnycseppeket a tenger magába temette, mintha vízcseppek lettek volna, de a könnycseppek nem vegyültek el benne.

A mennyben élő Timanfaya Istennő őrzői, a sirályok látták Olivina fájdalmas sírását és nagyon megsajnálták. Leereszkedtek az égből és a csőrükkel összegyűjtötték a könnycseppeket. Ekkor Timanfaya Istennő arra szólította fel őket, hogy temessék el a vulkáni kövekbe ezeket a könnycseppeket, mint a fájdalom szimbólumait. A csoda akkor történt, amikor a kő és a könnycsepp eggyé vált.

Ez az Olivine kő keletkezésének legendája, ami egyben a föld és az ember lény egységét jelenti.

Szólj hozzá!