Jameos del Agua

Főoldal » Látnivalók Lanzarotén » Turisztikai központok » Jameos del Agua

A Jameos Del Agua, a 4000 évvel ezelőtt kitört La Corona vulkán formálta alagútban helyezkedik el. Barlangok, alagutak és lávabuborékok hosszú láncolata található itt, mely a hegyről az úgynevezett Atlantis alagúton keresztül vezet a tengerbe. Közel 7 kilométer hosszú és egyes helyeken 15 méter magas barlangjelenleg a leghosszabb lávacsatorna a földön.

A csatlakozó épület együttes kialakítása César Manrique első építészeti alkotása, mely kulturális és idegenforgalmi központ is egyben. Egy lélegzetelállító trópusi növényekkel teli kert és étterem fogadja a látogatókat.

A bejáratot követően csigalépcső vezet le a barlang természetes, kristálytiszta vizű tavához, ami a tenger szintje alatt található, és melyet a felszínen átszivárgó víz alakított ki.
A hely jelképévé vált kicsi, vak albínó rákok élőhelye ez.

Szigorúan tilos pénzérmét vagy egyéb tárgyakat dobni a tóba!

Az 550 férőhelyes, rendkívüli akusztikai adottságokkal rendelkező auditóriumban rendszeresen tartanak előadásokat.

Az étteremben egy koncerttel egybekötött vacsora elfogyasztása során e varázslatos környezetben megtapasztalhatjuk a fények, hangok és árnyékok játékát.

Jó tipp: A látogatásra készülve fontos szem előtt tartani, hogy a barlangban a talaj vulkáni kőzetből van, egyenetlen és néhol nedves is lehet. Kényelmes, csúszásmentes cipő viselése ajánlott.

Hol van Jameos del Agua?