El Golfo

Főoldal » Látnivalók Lanzarotén » Települések » El Golfo

Az „El Golfo”, ez a pici tengerparti falu a zöld lagúnájáról, a friss halételekről és Pedro Almadóvar rendezésében és Pénelopé Cruz főszereplésével készült „Megtört ölelések” című film egyes jeleneteinek helyszínéről nevezetes.

tengerparti éttermek egyikében a friss halétel elfogyasztását követően kellemes sétát tehetünk a falu bal oldalán található zöld lagúna környékén.
A lagúna a vulkáni kitöréseket követően kialakult 30 méter magas falú sziklák ölelésében egy kráterben található. A víz élénk zöld színét a mikroorganizmusoknak, az algáknak köszönheti. Ez a csodaszép lagúna védettnem közelíthető meg, de a fotósok paradicsoma, és egyben kedvelt naplementenéző hely is. Lenyűgöző képek készíthetők itt a smaragd zöld, a kék, a fekete, a sárga, a vörös, barna és a narancssárga színek kontrasztjának köszönhetően.

A part menti séta közben kutathatunk az úgynevezett „olivine” féldrágakövek után, melyekből a helyi kézművesek ékszereket készítenek és árulják is a helyszínen. Forró napokon El Golfo-n egy fekete homokos-kavicsos strandon és egy természetes medencében hűsölhetünk.

Egyik kedvenc éttermünk a falu utcájának jobb oldalán található első étterem a La Lapa, ahol 2 személyes haltálat mojóval és papas-sal 27 Euróért fogyasztottunk a 2019-es év elején. Ahogy az több étteremben szokás egy kupica helyi itallal is kínálnak búcsúzásképpen. Bennünket mézes rummal vendégeltek meg. 

A  falucska utcájának végén játszótér várja a gyerekeket.

Hol van El Golfo?