Sólepárló

Főoldal » Látnivalók Lanzarotén » Kiemelt úti célok » Sólepárló

A hely természetes szépsége és a sóbánya miatt is érdemes megállni, az El Golfotól Playa Blanca felé vezető úton a Janubio lagúnánál. A dombról, ahol egy étterem is helyet kapott, csodálatos a kilátás a sóbányára az alatta lévő Janubio partszakaszra és a háttérben látható vulkáni csúcsokra.

Az esti órákban lélegzetelállító fotót készíthetünk a naplementéről. Ha szerencsénk van különböző madarakat is tudunk fotózni.

sólepárlók egymás mellett, sakktáblaszerűen vannak kialakítva, melyekből piramisszerűen emelkedik ki a fehér só. A párolgás folyamata színes képet mutat, a víz kék színe, a fehér só halmok és a terep sötét láva színe figyelhető meg.

A hagyományos módszer lényege, hogy az egymás mellett lévő medencékbe szivattyúzzák a vizet, melyben a víz elpárolgását követően keletkezik a só. A só nagy részét a halfeldolgozó iparban, halászbárkákon használják fel, ahol jéggel keverve a zsákmányt konzerválják vele. Az étteremben különböző ízesítésű és felhasználásra szolgáló sót is vásárolhatunk.

Hol van a Sólepárló?