La Santa

Főoldal » Látnivalók Lanzarotén » Települések » La Santa

Lanzarote észak-keleti tengerparti szakaszán található La Santa kis település, kék ablakkeretes és zsalugáteres házaival.

Közelében épült fel a Club La Santa sport-és turisztikai központ, tökéletes hely az aktív, sportos mindennapokat kedvelő családok és sportolók számára is. A Club La Santa a világ különböző helyén rendezett Ironman sportverseny egyik felkészülési központja többek között medencékkel, sós vízű lagúnával, futópályával, fitnesz központtal, komplex szolgáltatásokat nyújtó kerékpárközponttal, valamint felkészült trénerekkel.

Lanzarote Ironman a hivatalos Ironman 2018-as szavazásán elnyerte a legkeményebb Ironman verseny díját. A sportesemény egyes elemei a kerékpározás, az úszás és a maratoni futás a sziget más-más területén zajlanak.
Az úszás a sziget fő turisztikai helyén Puerto del Carmenben, a kerékpározás a vulkáni kúpok között, míg a futás Arrecife és Puerto del Carmen közötti tengerparti sétányon kerül megrendezésre.

A Club La Santa komplexummal szemben, az öböl közepén látható a La Isleta természeti jelenség, egy zátony a víz felszínén, ahová híd vezet. A két partmenti terület a La Santa partszakasz. Körkörös, homokos strandokat építettek itt ki.

A partszakasz a szörfösök, vízi sízők kedvelt helye.

A szálloda közelében található egy barlang is az Ana Viciosa barlang, mely az 1600-as éveket idézi. Ana Viciosa Juan de Léon kormányzó felesége volt. Abban az időben Léon kormányzó birtokolta a La Santa partszakasz teljes területét. A legenda szerint a hűtlenségéről ismert Ana Viciosa ebbe a barlangba járt alkalmi partnereivel, fiatal parasztfiukkal, akiknek ellenszolgáltatásként birtokuk egy-egy darabját adta.

https://www.ironman.com/im-lanzarote

https://www.clublasanta.com/

Hol van a La Santa?