Famara

Főoldal » Látnivalók Lanzarotén » Települések » Famara

A természet erejének és tevékenységének mintapéldája a famarai tengerparti látvány. Vad, ámde festői, romantikus helyszín. Sekély, lassan mélyülő kilométereken át tartó aranyszínű homokos tengerpart, hatalmas, habos hullámok, sziklaszirtek, homokdűnék – káprázatos!

A sziget északi részén található partszakasz a La Caleta halászfalutól nem messze. Az ideális szélviszonyok és a kedvező hullámtörés miatt kiválóan alkalmas hullámlovaglásrakiteszörfözésre, különösen májustól szeptemberig, kezdő és haladó szörfösöknek egyaránt.

A faluban egy kemping is található. Sportolást támogató szolgáltatások, mint kölcsönző, javítóműhely is igénybe vehető La Caleta de Famara-ban.

Számos elismert szörfiskola kínál tanfolyamot, személyes oktatást.

Jó tanács: A parkolás bizonyos napokon nehéz, teltház van az út mentén. Az első üres parkolásra alkalmas helyen érdemes megállni.

Caleta de Famara-ban számos étterem várja a nyaralókat, itt igazán friss halételeket fogyaszthatunk. Napszaktól és szezontól függően lehet részünk gyors vagy picit lassúbb kiszolgálásban, azonban a kínálatban, az ízekben, az adagokban nem fogunk csalódni.

Legjobb éttermek Famrán:

Bar&Restaurante La Caleta – https://www.facebook.com/GASTROFOODLACALETA/
Sol – http://www.restaurantesolfamara.com/
El Risco – http://www.restauranteelrisco.com/
El Sibarita – https://www.facebook.com/sunsetbar.enfamara

Hol van Famara?