Víz alatti múzeum

Főoldal » Látnivalók Lanzarotén » Múzeumok » Víz alatti múzeum

Az első kortárs alkotásokból álló víz alatti múzeum, a vállalkozó szellemű turisták és a búvárkodás szerelmeseinek is maradandó élményt nyújt.

A brit szobrász Jason de Caires Taylor készítette a szobrokat, de a koncepció César Manrique szellemiségét követi.

A különleges kulturális élményt nyújtó szoborkompozíció semleges PH-jú anyagból készült, a sziget környezettel szembeni elkötelezettségének megfelelően.

50 ­* 50 méter területen helyezték el a tengerfenéken a 10 kompozíciót.

A múzeumi belépő díjának 2 %-át a tenger védelmére és kutatására fordítják.

A múzeum egész évben nyitva tart, kivéve vasárnapokon és ünnepnapokon.

A víz alá merüléshez engedélyre van szükség. A túra kb. 1,5- 2 órát vesz igénybe. A szükséges felszerelés a hivatalos búvárközpontokban bérelhető, ahol az időpontfoglalás is történik.

Az alábbi link tartalmazza a búvárközpontok listáját:
http://www.cactlanzarote.com/en/eoma-centres/

Fontos tudnivalók:

A túrán a búvárengedéllyel rendelkezők is és a kezdők is részt vehetnek. Az engedéllyel rendelkezőknek nemzetközi jogosítvánnyal kell rendelkezniük 16 méter mélységi merüléssel.
Akik még nem búvárkodtak azok általában egy egynapos program keretében délelőtt folyamán oktatáson vesznek részt, majd délután történik az Atlantico Múzeum meglátogatása.

A két időpont között Playa Blanca sétáló utcájában és a parton ízletes helyi ételek fogyaszthatók, a bevásárlóközpontban vásárlásra van lehetőség.

Szerdánként és szombatonként a helyi vásárt is meglátogathatjuk. 

A víz alatti múzeum megtekintésének ára a belépőből, a ruhakölcsönzésből, amennyiben szükséges az oktatásból és a helyszínre szállításból áll. 

Fotók készíthetők, de csak saját célra, kereskedelmi célú felhasználás érdekében fel kell venni a kapcsolatot az alábbi e-mail címmel: derechosma@centrosturisticos.com

Hol van a Víz alatti múzeum?