El Patio mezőgazdasági múzeum

Főoldal » Látnivalók Lanzarotén » Múzeumok » El Patio mezőgazdasági múzeum

Az El Patio Mezőgazdasági Múzeum Tiagua falujában található, mely működését már az 1700-as évek végén kezdte dohánytermesztéssel. Egy évszázaddal később már a legnagyobb farm volt Lanzarotén, ami 40 dolgozót és 25 tevét jelentett.

A Múzeumot 1994-ben nyitották meg a nagyközönség számára egy régi parasztházban. A látogatás során megelevenedik a múlt, a tipikus szigeti élet, a mezőgazdaság és építészet hagyományos eszközei, a termelés és állattenyésztés jelenlegi módja.

A kertben két szélmalom is található. A hatalmas növényekkel, gyümölcsfákkal, zöldséggel, virágokkal gazdagon beültetett kertben séta közben csirkét, kakast, kecskét, tevét, galambdúcot is láthatunk.

Az egyes épületekben megszemlélhetjük a présház, a malom, a kosárfonás, a kerámia készítés eszközeit. A ház egyes helyiségeinek berendezési tárgyai a múlt egyszerűségét idézik.

A múzeum éttermében (lugas) a gazdaság saját borait (Malvasia, vörös bor és muskotályos) és a kecskesajtot is megkóstolhatják, sőt meg is vásárolhatják az idelátogatók.

Hol van az El Patio mezőgazdasági múzeum?