Aloe vera

Főoldal » Fedezd fel Lanzarotét » Bor és gasztronómia » Aloe vera

A Kanári szigetek és ezen belül Lanzarote is kiváló természeti adottságokkal rendelkezik az Aloe Vera termesztéséhez. A kozmetikai termékeket gyártó és forgalmazó üzem az Aloe Plus Lanzarote 2007-ben nyitotta meg első központját Arrieta településen. Ma vezető szerepet tölt be az Aloe tartalmú kozmetikumok gyártásában és forgalmazásában. Az üzem folyamatosan fejleszt, keresi az új megoldásokat, így a szőlőmag olaját, a tengeri sót és a kókuszdiót is használják kozmetikumok és sminkek készítéséhez. Vulkáni hamuból készített szappant is bevezettek a piacra.

A gyártás Lanzarote fővárosában Arrecifében zajlik, a növényt a sziget különböző területein termesztik. Gyárlátogatásra nincs lehetőség, azonban az alábbi központokban megtekinthető az Aloe Vera története és kultúrája, valamint az idelátogatók megismerhetik a termesztési és betakarítási folyamatot. Az Aloe különböző felhasználási területei (arc, test, hajápolás, égési sérülés ellen, rovarcsípésre, kutya sampon, stb.) valamint terápiás alkalmazása (a bőr, a szív-érrendszer, a légző rendszer, a csont, emésztőrendszer gyakorolt hatása) is megismerhető.

Aloe Vera múzeumok Lanzarotén

  • Teguise
  • Arrieta
  • Punta Mujeres
  • Yaiza
  • La Graciosa

Az egész évben – hétfőtől szombatig – nyitva tartó múzeumokba ingyenes a belépés és akadálymentesített, így bárki könnyen felfedezhetik a múzeumot.

A sziget számos településén nyitottak üzletet, ahol a termékek teljes skálája megvásárolható és audiovizuális bemutató is megtekinthető.

Az alábbi linken keresztül rendelhető a termékek teljes skálája. Európán belül vállalják a kiszállítást.  https://aloepluslanzarote.com/en/shops